DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Letní soustředění 2018

Letní soustředění 2018

Tak jako každý rok, i letos jsme vyrazily na letní soustředění do Skryjí u Rakovníka konané v době od 15.7. do 22.7. 2018. Čekal na nás týden plný tréninků a zlepšování se ve svých gymnastických dovednostech, ale samozřejmě nechyběly ani hry a další aktivity, bez kterých by se naše soustředění neobešlo.

Každý den jsme zahajovaly výběhem po cestě ke hřbitovu ještě před snídaní, aby se nám běželo lépe, než s plnými žaludky po vynikající snídani. Poté jsme se dopoledne věnovaly především rozcvičce a zlepšování výdrží, obratů a celkovému rozsahu. Po obědě nesměl chybět odpolední klid, návštěva krámku s nákupem zmrzliny, která nás v horkých dnech, které panovaly celý týden, báječně osvěžila. Odpoledne jsme poté vyplnily především zlepšováním fyzické kondice a manipulací pro některé gymnastky s novým náčiním a vylepšováním manipulace u ostatních. Nemohlo chybět ani koupání v bazénu, vodní bitva, míčové hry a výlety po okolí.

V úterý večer jsme našim gymnastkám uspořádaly táborák s opékáním buřtů a po setmění následovala oblíbená noční bojovka. Letošní bojovka byla speciální tím, že holky musely projít nejen setmělou budovou, vyskočit oknem v přízemí, ale pokračovaly po cestě ke hřbitovu, kde se musely na znamení odvahy podepsat. Ač se bojovky pokaždé naše gymnastky obávají, byla to povedená hra, na kterou vzpomínaly do konce soustředění.

Na konci týdne, v pátek večer, byl pro holky připraven karneval. Všechny si během týdne vymýšlely vlastní sestavu se švihadlem určenou právě pro páteční večer. Všechny holky se úkoly zhostily s velikou snahou a odpovědností a výsledkem byla kromě úžasné přehlídky masek také skvělá vystoupení, za která si holky vysloužily obrovskou pochvalu a samozřejmě sladkou odměnu. 

Nesmíme zapomenout ani na překvapení v podobě příchodu neandrtálských lidí v podobě našich trenérek, které celý karneval zahájily svým "velmi gymnasticky provedeným" tancem, který se jim velmi povedl.

Ani jsme se nenadály a celý týden opět uběhl jako voda. Byl to skvělý týden, který jsme si společně moc užily a už nyní se těšíme na soustředění v roce 2019! :-)