DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016

Závody 2016

Vánoční akademie 2016

​V pondělí 15. prosince 2016 jsme uspořádaly 1. ročník vánoční akademie. Šlo o přátelské setkání všech gymnastek našeho oddílu a rodičů v naší tělocvičně.

​Nejprve se gymnastky rozcvičily při speciálně vytvořené rozcvičce, kde v kostce ukázaly, jak takový trénink vypadá. Poté se ve skupinkách předvedly ve svých vymyšlených sestavách s míči, obručemi nebo bez náčiní a nové gymnastky ukázaly, co vše se dokázaly za pár měsíců naučit.

​Také naše gymanstky ukázaly, v jakých sestavách se v jarní sezóně pokusí uspět na závodech a vybojovat nějaké cenné kovy.

​Na závěr jsme na chvilku zapomněly na dřinu, kterou moderní gymnastika obnáší a ukázaly, že pro nás je nejdůležitější dobrá nálada a radost, kterou nám gymnastika přináší.

​Bylo to velmi milé setkání, které určitě nebylo posledním.

​Přejeme všem krásné vánoční svátky a hodně štěstí, zdraví a spokojenosti v roce 2017!

Trenérský tým oddílu moderní gymnastiky ZŠ Generála Janouška!  

 

Oddílový závod "O zlatého Pana Peška" - 3. ročník

Tak jako každý školní rok, i letos jsme v polovině června uspořádaly oddílový závod "O zlatého Pana Peška". Letos se jednalo již o 3. ročník tohoto oddílového závodu na závěr školního roku. 

V závodě se představily všechny gymnastky našeho oddílu. Nejprve cvičily nejmenší gymnastky, poté ty starší a nakonec úplně nejstarší členky našeho oddílu. Mezery mezi jednotlivými kategoriemi vyplnila Lenka Baumanová exhibičním vystoupením sestav, které patří do IV. kategorie ZPMG a dokonce předvedla i vlastní volnou sestavu s míčem. 

Všechny gymnastky předvedly sestavy tak, jak je nejlépe dovedou zacvičit. Za každou sestavou následoval bouřlivý potlesk od velmi početného publika a všichni netrpělivě očekávali vyhlášení výsledků. Nejlepší gymanstky v každé kategorii si odnesly medaile a na každou čekala zdravá odměna :-). 

Všem gymnastkám přejeme krásné letní prázdniny a těšíme se opět na viděnou na podzim v tělocvičně!

Trenérský tým oddílu moderní gymnastiky ZŠ Generála Janouška!

 

Mistrovství České republiky v ZPMG

V sobotu 4. června 2016 se v Českých Budějovicích konalo Mistrovství České republiky v ZPMG. Z našeho oddílu se mistrovství zúčastnila závodnice IV. kategorie Lenka Baumanová, která se na něj kvalifikovala z přeboru Prahy a doplnila tak páté družstvo oblasti Praha.

MČR v ZPMG pořádal oddíl moderní gymnastiky TJ Meteor České Budějovice. Závod začínal již v deset hodin dopoledne, tudíž v hale jsme musely být již před devátou hodinou ráno. Ihned po příjezdu bylo jasné, že se jedná o nezapomenutelnou atmosféru, kterou nelze zažít na jiných menších závodech. Po klasickém rozcvičení všech kategorií následoval slavnostní nástup dle jednotlivých oblastí. Poté následovala hymna České republiky a závod byl oficiálně zahájen.

Lenka se na soutěžní plochu dostala až krátce po třetí odpoledne. Nejprve cvičila sestavu s kuželi, která se jí až na opravdu drobné chybičky velmi povedla a mohla být se svým výkonem velmi spokojena. Po zhruba 20 minutách následovala sestava s míčem, kterou také zacvičila velmi pěkně a už nezbývalo nic jiného, než počkat na vyhlášení výsledků.

Vyhlášení výsledků začalo krátce po páté hodině odpoledne. Gymnastky nastoupily již v družstvech, která byla složena dle umístění na krajských přeborech. Z každé kategorie se vyhlásily tři nejlepší jednotlivkyně a poté následovalo vyhlášení družstev. Družstvo č. 5 oblasti Praha, jehož členkou byla i Lenka, obsadilo krásné 16. místo v konkurenci 25 družstev z celé republiky. Každá z gymnastek si odnesla pamětní trofej, diplom a věcné ceny. 

Mistrovství České republiky je nejvyšší možný závod, kterého lze v ZPMG dosáhnout. Gratulujeme Lence k životnímu úspěchu a přejeme hodně zdraví a sil do dalších závodů!

Závod na ZŠ Hovorčovická

I letos jsme se zúčastnily tradičního závodu, který pořádal oddíl moderní gymnastiky při ZŠ Hovorčovická. Na tento závod jsme opět přijely s větším počtem gymnastek a naše holky se v konkurenci ostatních opět ukázaly na předních příčkách, i když se pro některé jednalo o úplně první závod v jejich kariéře. 

Naše holky vybojovaly 2 medaile v 0. kategorii a také jsme získaly jednu medaili v I. kategorii. Bohužel dívkám z II. kategorie se závod úplně nepovedl, ale i tak obsadily velmi pěkné příčky.

Všem gymnastkám moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších závodů.

Přebor Prahy 

Letošní přebor Prahy se konal na konci května. Pořádajícím oddílem byl opět TJ Sokol Praha Královské Vinohrady a z našeho oddílu se jej zúčastnila pouze Lenka ve IV. kategorii ZPMG. Závodila ve dvou sestavách - sestavě s míčem a sestavě s kuželi. Až na drobnou chybu v sestavě s kuželi předvedla velmi solidní výkony, které nakonec stačily na úžasné 7. místo v konkurenci nejlepších gymnastek z celé Prahy.

Děkujeme Lence za skvělou reprezentaci našeho oddílu a přejeme hodně dalších úspěchů!

Závod "O čarodějnické koště z Vinohrad"

V sobotu 30. dubna 2016 se naše gymnastky zúčastnily tradičního závodu "O čarodějnické koště z Vinohrad", který tak jako každý rok pořádal oddíl moderní gymnastiky TJ Sokol Praha Královské Vinohrady. Opět to byl závod, kam se sjelo několik oddílů ze všech koutů naší republiky, ale naše gymnastky se rozhodně neztratily.

Závod byl rozdělen na dopolední a odpolední část. Dopoledne cvičily nejmladší gymnastky a v 0. kategorii si nejlépe vedla Zuzka, která si odnesla skvělé 2. místo. Ve stejné kategorii medaile jen těsně unikla Adélce a v I. kategorii unikly medaile Janičce a Lucince. I přesto holčičky předvedly své sestavy opravdu výborně a určitě si medaile odnesou na příštích závodech.

Odpolední část závodu byla věnována gymnastkám soutěžícím ve II. až V. kategorii. Ve II. kategorii si velmi slušně vedly Andrejka s Kačenkou, kterým kvůli drobným chybičkám také unikly medaile. Ovšem druhou medaili dnešního dne vybojovala Lenka, která si odnesla stříbro za 2. místo v V. kategorii ZPMG. 

Všem gymnastkám gratulujeme a přejeme hodně štěstí na dalších závodech!