DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2019

Zakončení roku 2019

V pondělí 16. prosince jsme tradiční vánoční akademií zakončily pro nás velmi úspěšný rok 2019. Přivezly jsme mnoho medaiílí a velikou radost nám udělala také trojnásobná účast našich gymnastek na mistrovství České republiky, která pro nás byla nejhezčí odměnou za odvedenou práci.

Chtěly bychom Vám všem, našim gymnastkám i jejich rodičům a kamarádům, popřát nádherné a klidné prožití vánočních svátků, hodně dárků pro stromečkem a zdraví, štěstí a spokojenost v nadcházejícím novém roce. 

Těšíme se na další rok a přejme si společně, aby byl alespoň tak úspěšný, jako tento. 

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2020!

trenérky oddílu moderní gymnastiky TJ Kyje Praha 14


 

Podzimní závod v ZŠ Hovorčovická

V sobotu 30. listopadu 2019 jsme se zúčastnily závodu v ZŠ Hovorčovická. Závod jednotlivkyň se konal ve zcela nestardadním podzimním termínu v sestavách z jarní části sezóny. 

Pro některé gymnastky se jednalo o zcela první závod, kdy si mohly vyzkoušet sestavu, kterou se dokázaly naučit za necelé dva měsíce, co na tréninky začaly chodit. Všechny se moc snažily a za svůj výkon zaslouží velikou pochvalu, ač víme, že stále máme před sebou spoustu práce. 

Pochvalu zaslouží všechny gymnastky, povedlo se jim vybojovat několik medailových umístění a další pěkné příčky.

Děkujeme za reprezentaci a nyní se těšíme na zaslouženou chvilku volna před přípravou na novou sezónu. 


 

Závěrečný závod 2019

V pondělí 17. června jsme uspořádaly tradiční závod na závěr letošního školního roku. Letošní závod však byl velmi netradiční v několika ohledech - v první řadě proto, že jsme oprášily sestavy z velmi vzdálené minulosti a pak také proto, že jsme se rozloučily se závodní kariérou Lenky.

Abychom zavzpomínaly na Lenčiny první okamžiky s gymnastikou, předvedly naše gymnastky akrobatickou řadu z 0. kategorie a sestavu bez náčiní a sestavu se švihadlem z I. kategorie, ve kterých se závodilo ještě v roce 2003. Holky vzaly úkol předvést tyto sestavy velice zodpovědně a jejich jednoduchost a především hudba na magnetofonových kazetách vyloudila úsměv na tvářích nejen holkám, ale i rodičům. 

Zároveň každá předvedla svoji současnou sestavu a rozdíl téměř 20 let mezi sestavami byl obrovský - moderní gymnastika se i na této nejnižší úrovni posunula mílovými kroky vpřed. 

Pro Lenku jsme kromě těchto starých sestav připravily ještě dvě překvapení - prvním byla přítomnost naší bývalé závodnice Kamči, která oprášila svoji volnou sestavu a připravila tak Lence na jejím posledním závodě nečekanou koukurenci v V. kategorii :-). Druhým překvapením pak byla společná choreografie nás všech průřezem všech sestav, kterými Lenka za působení v našem oddílu prošla. 

Krásným překvapením pro nás pak bylo exhibiční vystoupení Lenky, kterým celý závod uzavřela. Ale protože se přeci jen jednalo o závod, nesmím zapomenout na rozdělení medailí. Zlato si odnesla Andrejka, stříbro připadlo Adélce K. a bronz si odnesla Lucka. Obě závodnice v V. kategorii si odnesly zlaté medaile a všechny gymnastky odcházely s pamětní medailí. 

Máme za sebou velmi úspěšnou závodní sezónu, kdy jsme přivezly 17 medailí a navrch trojnásobnou účast na MČR!!! 

Moc děkujeme všem gymnastkám za reprezentaci našeho oddílu, rodičům za podporu a přejeme krásné a klidné letní prázdniny! 

Na viděnou v září v tělocvičně! 

trenérky oddílu moderní gymnastiky TJ Kyje Praha 14

 

 


 

Mistrovství České republiky v ZPMG

V sobotu 1. června se konalo mistrovství České republiky v základním programu moderní gymnastiky na jižní Moravě v Dubňanech.

Letos si přímou účast vybojovaly dvě naše gymnastky - v I. kategorii Adélka K. a v V. kategorii Lenka, ovšem vzhledem k omluvě jedné závodnice ve IV. kategorii se na páté místo posunula Anežka, a tudíž jsme měly na MČR trojnásobnou účast!

Byl to speciální závod, který naše holky zvládly velmi pěkně a ani speciální atmosféra, kterou MČR má, je nerozhodila a všechny předvedly své nejlepší výkony a dokázaly, že jejich velice vydařená sezóna si zasloužila odměnu v podobě účasti na tomto závodě.

Družstvo č. 2 oblasti Praha, jehož členkou byla Lenka, obsadilo krásné 10. místo a družstvo č. 5 oblasti Praha, jehož členkami byly Adélka K. a Anežka obsadilo 20. místo z celkového počtu 25 družstev. 

Moc všem třem našim gymnastkám děkujeme za krásnou reprezentaci oddílu a gratulujeme!!! 

 

 

 


 

Přebor Prahy 2019

V neděli 19. května 2019 jsme se zúčastnily přeboru Prahy - závodu, ze kterého se nejlepší gymnastky kvalifikují na Mistrovství České republiky.

Bojovat o účast na MČR jsme vyslaly 9 gymnastek našeho oddílu, které se musely poprat s obrovskou konkurencí z celé Prahy. Celkově bylo na přeboru 133 gymnastek, ale naše holky se neztratily a vybojovaly krásná umístění a dvě postupová místa na MČR v ZPMG 2019!!!

V I. kategorii vybojovala fanatastické 5. místo (ze 44 gymnastek) Adélka K., která si tímto zajistila premiérový postup na MČR!

Ve II. kategorii obsadily 24. místo Natálka a 25. místo Adélka P. (ze 44 gymnastek).

Ve III. kategorii obsadila Míša 19. příčku a Lucka 22. místo. 

Ve IV. kategorii obsadila Anežka 6. místo, Andrejka 9. místo a Kačka 13. příčku. V soutěži oddílových družtev si holky došly pro krásnou odměnu - stříbrné medaile za 2. místo! 

V V. kategorii se na 2. místě umístila Lenka a vybojovala si "stříbrný hattrick" - potřetí za sebou postoupila přímo z druhého místa na MČR a letos to bude její již čtvrté mistrovství za sebou!

Opět to byl velmi náročný závod, který naše gymnastky zvládly velmi pěkně a moc gratulujeme Adélce K. a Lence k postupu na MČR, kde jim budeme držet palce!!! 

 


 

Závod "O čarodějnické koště z Vinohrad"

V sobotu 27. dubna jsme se zúčastnily tradičního závodu "O čarodějnické koště z Vinohrad", který pořádal oddíl moderní gymnastiky TJ Sokol Praha Královské Vinohrady.

Celkem se závodu účastnilo 9 gymnastek našeho oddílu a v konkurenci 235 gymnastek z oddílů po celé republice se neztratily a vybojovaly krásná umístění a přivezly dvě medaile. 

Dopolední části se zúčastnilo 104 gymnastek. My jsme měly zastoupení v kategorii 0.A (roč. nar. 2012), kde Adélka J. vybojovala krásné 8. místo a umístila se v polovině startovního pole. Druhou zástupkyni jsme měly v I. kategorii (roč. nar. 2010), kde Adélka K. obsadila krásnou 2. pozici a odnesla si stříbrnou medaili!

Odpolední část byla ještě více obsazena - na startovní listině bylo celkem 131 gymnastek! I přes tuto obrovskou konkurenci dokázaly naše holky vybojovat krásná umístění a přidaly ještě jednu medaili.

II. kat. - pouze obruč (2009) - Natálka - 1. místo

II. kat - (2008) - Adélka P. - 19. místo (z 36 závodnic)!

III. kat. - (2007) - Lucka - 5. místo

III. kat. - (2006) - Míša - 10. místo

IV. kat. - (2005) - Andrejka - 8. místo; Anežka - 10. místo

V. kat. - Lenka - 5. místo

Byl to velmi náročný a dlouhý závod, v tělocvičně jsme strávily přes 13 hodin, neboť konec závodu byl až ve 21 hodin. Velká pochvala patří všem našim závodnicím za výdrž, než se dostaly na řadu a za krásné výkony!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

XXX. Memoriál Milady Duckeové a závod "O pohár města Mariánské Lázně"

Po velmi úspěšné sobotě jsme se vydaly v neděli 14. dubna do Mariánských Lázní, kde čekal 8 našich gymnastek další závod. Celkem se v Mariánských Lázních představilo 171 gymnastek ze 14 oddílů z celé České republiky.

Byl to velmi náročný den, únava na našich gymnastkách byla patrná, ale i přesto se s obrovskou konkurencí popraly a předvedly velmi solidní výkony. Tentokrát to na nejvyšší příčky nestačilo, ale důležité jsou především zkušenosti, které další závod přinesl.

Velkou pochvalu si zaslouží především Adélka P., která obsadila 17. místo ve II. kategorii, kde byla obrovská konkurence. Další skvělé místo přidala Lenka v V. kategorii, když obsadila 8. místo. 

Byl to velmi náročný závod pro nás pro všechny. Děkujeme našim gymnastkám za odvahu v tak silně obsazeném závodě a těšíme se na další závody.

Také bychom chtěly moc poděkovat panu Prelovi za sponzorský dar a možnost společné dopravy do Mariánských Lázní a zase zpět.

Reportáž ze závodů odvysílala místní televize: 

https://www.youtube.com/watch?v=X_THaVFdfXU&fbclid=IwAR1r4qoSc8tI2sDh17z_mFpzFK1h_uTfTo4CvDUCYOpahs5gobXUox5gQLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Jarní závod na Malé Straně

O víkendu 13. a 14 dubna nás čekal závodní maraton. Nejprve jsme se zúčastnily tradičního jarního závodu, který pořádal oddíl TJ Sokol Malá Strana. Na tento závod se vypravilo celkem 17 gymnastek našeho oddílu a zástupkyně jsme měly ve všech kategoriích. 

Byl to opět velmi silně obsazený závod - celkem se ho zúčastnilo 131 gymnastek. Pro některé naše gymnastky to byl vůbec první závod v jejich životě, ale i přes obrovskou konkurenci naše dívky vybojovaly neuvěřitelných 14 medailí - 5 zlatých, 4 stříbrné a 5 bronzových.

V dopolední části závodila 0. a I. kategorie a náš oddíl získal prvních pět medailí.

0. kat. "D" (2012 a mladší) - 2. místo - Anežka J.

0. kat. "C" (2011 a mladší) - 1. místo - Adélka J., 5. místo - Bára

0. kat. "B" (2013 a mladší) - 3. místo - Adinka

I. kat. - jedna sestava - 1. místo - Elenka

I. kat. (2010) - 1. místo - Adélka K. 

Po velmi úspěšném dopoledni měly starší gymnastky nastavenou laťku, na kterou perfektně navázaly a přidaly další cenné kovy.

II. kat. - jedna sestava (2009) - 2. místo - Natálka

II. kat. - jedna sestava (2008) - 1. místo - Lenka M., 2. místo - Viki V.

II. kat. (2008) - 3. místo - Adélka P.

III. kat. - jedna sestava - 3. místo - Viki P.

III. kat. (2007) - 3. místo - Lucka

III. kat. (2006) - 4. místo - Míša, 7. místo - Viki S.

IV. kat. - 2. místo - Andrejka, 3. místo - Anežka, 4. místo - Kačka

V. kat. - 1. místo - Lenka

Byl to velmi úspěšný závod, naše gymnastky podaly maximální výkony, za které byly zaslouženě odměněny. Velkou pochvalu si zaslouží Kačka, které se při sestavě se švihadlem stal drobný úraz, ale i přesto nakonec obě sestavy znovu zacvičila, za což jí celá sokolovna odměnila obrovským potleskem za projevenou odvahu a silnou vůli.

Moc všem našim gymnastkám děkujeme za krásnou reprezentaci našeho oddílu a děkujeme rodičům za podporu, kterou nám věnují.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ústecký pohárek

V neděli 31. 3. 2019 jsme vyrazily na první závod letošní jarní sezóny a poprvé do Ústí nad Labem, kde jsme se zúčastnily závodu "Ústecký pohárek".

Tento závod byl pro nás jedinečný v mnoha směrech - poprvé v Ústí nad Labem, poprvé na závodech pod novým jménem a především, první závod s novými sestavami, které jsme celý podzim pilně trénovaly.

Na závod vyrazilo celkem 9 gymnastek našeho oddílu a v konkurenci 215 gymnastek se naše gymnastky rozhodně neztratily. Ač to tentokrát nezacinkalo, přivezly jsme si i tak krásná umístění a především zkušenosti do dalších závodů. 

V I. kategorii obsadila Adélka K. krásné 5. místo, na které navázala ve II. kategorii Adélka P. skvělým 6. místem a Natálka obsadila 15. místo! Ve III. kategorii poté Lucka obsadila perfektní 7. místo a Míša 12. příčku. 

Ve IV. kategorii obsadila 10. místo Anežka, 12. místo Andrejka a 14. místo Kačka, která docvičila sestavu i přes lehké zranění. A ještě jedno 6. místo přidala Lenka v V. kategorii.

Všem našim gymnastkám moc děkujeme za krásnou reprezentaci našeho oddílu a přejeme další úspěchy na závodech, které nás ještě čekají!