DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Letní soustředění 2017

Letní soustředění 2017

​Letošní letní soustředění našeho oddílu se uskutečnilo v termínu od 15. do 22. července 2017. Tak jako každý rok, i letos jsme se vydaly do Skryjí u Rakovníka, kde nás čekal týden plný tréninků, her a zábavy.

​Největším překvapením pro naše gymnastky byly "nové" sestavy z vyššího programu moderní gymnastiky - kombinovaného programu. Postupně se holky naučily dvě sestavy a nutno podotknout, že je nové sestavy velmi bavily a moc pěkně se je naučily.

​Dalším překvapením byl nález lodního deníku kapitána Marka von Skrczka a starodávné mapy. Po jeho přečtení holky přijaly kapitánovu výzvu k nalezení jeho pokladu, a tak je každý den po večeři čekala další kapitánova zpráva a zapeklitý úkol.

​Holky byly rozděleny do dvou týmů - prvním týmem byly "Bílé perly" s kapitánkou Kačkou, druhým týmem tým "Gogo - Tutu" v čele s kapitánkou Anetou. Každý večer si pro oba dva týmy kapitán připravil šifrovanou zprávu a úkol, který vyžadoval fyzickou zdatnost našich gymnastek. Všechny se připravených úkolů zhostily s velkou pečlivostí a plnění úkolů bylo doplněno velkou dávkou smíchu a týmového soupeření.

​Za každý splněný úkol získávaly holky perly do celkového hodnocení a zároveň mohly získat osobní perly za úklid a pečlivé trénování. Tím pádem se večerní vyhodnocení stávalo velmi napínavou částí dne, kdy všechny gymnastky netrpělivě očekávaly, kolik perel si zasloužily či zda jim některé nebudou sebrány.

​Kromě večerních her si však kapitán Skrczek připravil také nečekanou ranní hru, kdy holkám byly zavázány oči a jen dle pokynů musely projít určenou trasu, která vedle přes louku, prudký kopec v lese a překonávání koryta potoka. Holky byly neuvěřitelně statečné a všechny si stezku moc užily.

​Nicméně vzhledem k tomu, že počasí nám ukazovalo svoji letní tvář, nechybělo ani koupání v bazénu a vodní bitva. Nezapomněly jsme ani letos na oblíbený táborák a nechyběla ani stezka odvahy :-).

​Na konci týdne secvičily holky tanec domorodců a po jeho odtančení už zbývalo pouze nalézt poklad kapitána Skrczka. Pátrání nebylo úplně snadné, ale holky poklad nakonec objevily a odvezly si domů nejen "zlaté" mince, ale také další sladkosti a pěkné knížky. :-)

​Letošní soustředění se velmi vydařilo a my doufáme, že se podobně vydaří i soustředění v roce 2018! Těšíme se už nyní! :-)

 

Fotografie naleznete v naší fotogalerii.